Fotografie
De laatste opdracht voor deze periode was een opdracht naar keuze, als klas hebben we ideeën ingevuld die wij graag wouden leren aan digitale lessen of tekenen.
Ik heb in verband met mijn hobby gekozen voor Fotografie : Sluitertijd en Diafragma
Hier heb ik 2 foto's van gemaakt
Sluitertijd
De sluitertijd is de tijd dat het licht op de sensor valt. De sluitertijd wordt daarom ook wel de belichtingstijd genoemd. De sluitertijd bepaald hoe lang er licht op de sensor mag komen tijdens het maken van een foto. De hoeveelheid licht wordt door het diafragma gereguleerd. De sluitertijd, het diafragma en de ISO gevoeligheid bepalen uiteindelijk hoeveel licht er door de lens gaat, hoelang er licht op de sensor mag komen, en hoe gevoelig de sensor is ingesteld
Diafragma
Diafragma is een verstelbare opening tussen de lens en de sluiter, waardoor het licht op de beeldchip valt. Hoe groter de opening, hoe meer licht er op de beeldchip terecht komt. De opening van wordt aangegeven in F-getallen namelijk F-stops zoals F2.8 F3.5 F5.6. Hoe groter het F getal, des de kleiner is het diafragma.
Het diafragma helpt om de focus te versterken op een bepaald object en zorgt ervoor dat de achtergrond wazig wordt. Het wazige kan handmatig worden ingesteld idem met het diafragma.

Sluitertijd
Hier is perfect te zien hoe de sluitertijd te werk gaat. Het vertraagd de foto zodat de beweging te zien is maar het toch nog een hele scherpe foto is. Dit kan onder andere ook heel mooi in de avond gemaakt worden met langsrijdende auto's of vuurwerksterretjes en daar een vorm van maken.
Diafragma
Diafragma is te vergelijken met Macro. Macrofocus wordt vooral gebruikt om kleine objecten te fotograferen. Diafragma in tegendeel kan overal bij gebruikt worden, stel je juiste F-eenheid in. Bij de kijklens is er een klein wieltje, als je daar aan gaat draaien wordt de achtergrond waziger of helder, dat bepaal je zelf !
